Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’yı vuran Hagibis tayfununda en az 40 kişi öldü

Japonya’daki Hagibis tayfununda hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi. Şiddetli yağışların neden olduğu su baskınları, toprak kaymaları ve fırtına nedeniyle 200’e yakın kişi yaralandı, 17 kişiyse kayıp.

Ölenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Japonya Meteoroloji Ajansı; Nagano, Fukushima, Niigata ve Iwata eyaletleri başta olmak üzere bazı kesimlerin, yıllık yağış oranının yüzde 40’ını yalnızca iki günde aldığını açıkladı.

Aşırı yağış nedeniyle Tokyo’nun kuzeybatısındaki Nagano eyaletindeki Chikuma Nehri dahil 21 akarsu yatağında çökme oldu. Akarsu yakınlarındaki bazı yerleşim yerleri de çamur altında kaldı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken yoğun yağışlar da etkisini sürdürüyor.

Tayfun sırasında birçok nehirde su seviyesinin yükseldiğini ve taşkınlar yaşandığını hatırlatan yetkililer, akarsu yakınlarında yaşayan bölge sakinlerini olası yeni su baskınlarına karşı önlem almaya çağırdı.

Hızı saatte 180 kilometreye ulaşan tayfun nedeniyle bazı bölgelerde heyelanlar meydana gelmiş, aşırı yağışlar nedeniyle Japonya’nın Honshu Adası’nda altı milyondan fazla kişinin tahliyesi önerilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.