Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – ABD, Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımları devreye sokmaya hazırlanıyor

Amerikan yönetimi bu hafta içinde Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor.

Amerikan Kongresi’nin iki kanadında da -yani hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’da- Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlar içeren tasarılar hazırlanmış durumda. Bu tasarılar Cumhuriyetçiler ile Demokratlar tarafından ortaklaşa hazırlandı. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin cuma günü yaptığı açıklamada Başkan Donald Trump’ın Türkiye’ye karşı çok ağır yaptırımlar için yetki verdiğini duyurmuştu.

Trump dün attığı bir tweet ile yaptırımların bu hafta başlayacağını duyurdu:

“Türkiye’ye uygulanacak ağır yaptırımlar için Senatör Graham ile, Demokratlar’ın da aralarında olduğu birçok Kongre üyesi ile görüşüyorum. Hazine hazır ve ek mevzuat aranabilir. Bu konuda büyük bir anlaşma var. Türkiye bunu yapmayın diyor. İzlemeye devam edin.”

ABD Başkanı attığı diğer bir tweet’teyse yakalanmış IŞİD militanlarının kaçırılmaması gerektiğini söyledi:

“Birleşik Devletler en azılı IŞİD mahkûmlarını elinde tutuyor. Türkiye ve Kürtler kaçmalarına izin vermemeli. Avrupa defalarca yaptığımız çağrılardan sonra onları geri almalıydı. Bunu şimdi yapmalılar. IŞİD’li mahkûmlar asla Birleşik Devletler’e gelemeyecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.