Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barcelona’da binlerce kişi, bağımsızlık yanlısı Katalan siyasetçilere hapis cezası verilmesini protesto etti

İspanya’da Yüksek Mahkeme’nin iki yıl önce bağımsızlık referandumu düzenleyen dokuz Katalan siyasetçiyi hapis cezasına çarptırması üzerine protesto eylemleri düzenlendi.

Barcelona havaalanındaki işgal eylemine polis müdahale etti.

Katalonya özerk bölgesinin başkenti Barcelona’da binlerce kişi sokağa çıktı, göstericilerin bir bölümü havaalanını işgal etti. 60 uçuş ertelenirken güvenlik güçleri göstericileri cop kullanarak dağıttı.

Katalonya özerk bölgesinin bağımsızlık yanlısı siyasetçileri mahkeme tarafından isyana teşvik, kamu fonlarını kötüye kullanma gibi suçlardan 9 ila 13 yıl arası değişen hapis cezaları aldılar.

Yüksek Mahkeme, 2017’deki Katalan bağımsızlık referandumunu düzenleyen siyasetçilere 9 ile 13 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. En yüksek cezayı 13 yıl ile Katalonya bölgesinin eski başkan yardımcısı Oriol Junqueras aldı. İsyana teşvik ve kamu fonlarını kötüye kullanmaktan hüküm giyen Junqueras’a 13 yıl kamudan men cezası da verildi.

Barcelona Futbol Kulübü: “Hapis cezası çözüm değil

Barcelona Futbol Kulübü karardan sonra “Hapis çözüm değil” başlıklı bir açıklama yayınladı ve Katalan sorununun “siyasi diyalogla” çözülmesinden yana olduklarını vurgulayarak, “özgürlükleri elinden alınanların aileleriyle destek ve dayanışma” içinde olunduğunu bildirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.