Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Beşiktaş İlçe Örgütü’nde basın açıklaması sonrası yürüyüş yapmak istedikleri için gözaltına alınan dokuz HDP’li, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı

Beşiktaş İlçe Örgütü’nde basın açıklaması sonrası yürüyüş yapmak isteyen dokuz HDP’li, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

13 Ekim’de, HDP’liler tarafından, partinin yedinci kuruluş yıldönümü vesilesiyle Beşiktaş İlçe Örgütü’nde basın açıklaması düzenlenmişti. Basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak isteyenlere polis müdahale etmiş, müdahalede dokuz kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar 14 Ekim’de önce Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmiş, savcılık ifadelerinin ardından ise tutuklama talebiyle 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmişlerdi.

Mahkeme, dokuz kişi hakkında “Toplantı, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet”, “Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla tutuklama kararı verdi.

Tutuklananların isimleri ise şöyle: HDP Şişli İlçe Başkanı Mutlu Öztürk, Ali Edipali, Hüseyin Fidanboy, M. Emin Elma, Müslüm Kılıç, Necla Yıldız, Sefa Alçı,  Songül Çelik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.