Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Trump ABD Başkan Yardımcısı Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo’yu “ateşkes” için Türkiye’ye gönderiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, beraberlerinde bir heyetle Türkiye’ye gelmek üzere çarşamba günü (16 Ekim) yola çıkacaklarını açıkladı.

Beyaz Saray’da açıklama yapan Trump, Pence ve Pompeo’nun yapacakları ziyaretle “ateşkes” amaçladıklarını söyledi. Trump, çelik ithalatına getirilen vergileri örnek göstererek Türkiye’ye çok güçlü yaptırımlar uygulandığını da yineledi.

Türkiye’ye gelecek heyette Pence ve Pompeo’nun dışında, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin de yer alacağı bildirildi. ABD Başkan Yardımcısı Pence’in 17 Ekim Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump pazartesi akşamı hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de YPG komutanı Mazlum Kobani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, bu görüşmeyi duyuran ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de akabinde Türkiye’ye gidecek bir heyete başkanlık edeceğini söylemişti.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile telefonda görüşerek, Türkiye’nin Suriye operasyonundan duydukları rahatsızlığı ve Türkiye’nin askeri taarruzuna son vermesi gerektiğini değerlendirdiklerini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.