Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Hava Kurumu’na kayyum atandı

Türk Hava Kurumu’na (THK) kayyum atandı. THK’da kayyum olarak eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya görev yapacak.

THK, orman yangınlarının ardından gündeme gelmiş, uçaklarının yangın söndürmede kullanılmaması tepkilere neden olmuştu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile THK yöneticileri karşılıklı açıklamalar yapmıştı. THK Genel Sekreteri Rafet Yavuz, “İki uçağımızı hazır hale getirip talimat bekledik. Ama ‘Yangına müdahale edildi, ihtiyaç yok’ denildi. Gerekçe sözleşme olmaması olabilir” demişti.

THK Genel Başkanı ve THK Vakfı Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, kendisine kumpas kurulduğunu belirtip eski yönetimi usulsüzlükle suçlayıp şikayetçi olmuştu. Eski THK Başkanı ise kendisine iftira atıldığını belirtip dava açacağını belirtmişti.

Bütün bu tartışmaların ardından Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, THK’ya yönetim kayyumu olarak Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdulah Kaya’yı atadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.