Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Trump’tan Erdoğan’a mektup: “Sert adamı oynama! Budalalık etme!”

New York Times gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump‘ın 9 Ekim’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a gönderdiği mektubu yayımladı. Mektup şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanı,

Gel seninle iyi bir anlaşma yapalım! Ne sen binlerce insanı katletmekten sorumlu olmak istersin ne de ben Türkiye ekonomisini yıkmaktan sorumlu olmak isterim – ama yıkarım da.

Rahip Brunson konusunda bunun küçük bir örneğini sana göstermiştim. Bazı sorunlarını çözmek için çok uğraştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Çok iyi bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakereye hazır ve geçmişte hiç vermediği tavizlere razı.

Bana gönderdiği mektubun kopyasını gizli kalmak kaydıyla ekte gönderiyorum. Bu işi doğru ve insani yoldan halledersen tarih seni iyi yazacak. İyi şeyler olmazsa tarih seni sonsuza dek şeytan olarak yazacak. Sert adamı oynama! Budalalık etme!

Seni daha sonra arayacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.