Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Murat Yetkin yazdı: “Trump’ın Erdoğan’a mektubu utanç verici bir skandal”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda yayınladığı yazısında, ABD Başkanı Donald Trump‘ın 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yazdığı ancak dün (16 Ekim) Amerikan basınınca kamuoyuna duyurulan mektubu ele aldı.

“Henüz kimse tarafından yalanlanmayan bu mektup utanç verici bir skandaldır. Ne diplomatik, ne kişisel nezaket kurallarına uyan bu haddini aşan mektup Türkiye Cumhuriyeti’nin şimdiye dek karşı karşıya kaldığı en kötü hakaret sayılır” diyen Murat Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“Bu mektup, NATO müttefiki Türkiye ve ABD’yi yeni bir krizle, zorlu bir sınavla karşı karşıya bıraktı. Türkiye-ABD ilişkileri hep iniş çıkışlarla doluydu. 1964 Kıbrıs, 1974 Kıbrıs ve 1975 silah ambargosu, 2003 Irak ve çuval hadisesi, 2014’te Suriye/Kobani krizi, 2016’da darbe girişimi, 2018’de Brunson krizi bir çırpıda sayılabilir. Ancak bu krizlerin tamamı diplomatik ve kişisel nezaket sınırlarında kaldı ve diplomasinin sınırları içinde çözüm yolu arandı. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanına, her türlü diplomatik ve kişisel nezaket sınırlarını hiçe sayan böyle bir hakaret söz konusu oldu.

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.