Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Bahçeli’den yazılı açıklama: “Türkiye ile ABD arasında sağlanan uzlaşma değerli”

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği askeri harekâta ara verilmesiyle sonuçlanan ABD-Türkiye uzlaşmasının değerli olduğunu söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, “ABD Başkan Yardımcısı Pence başkanlığında ülkemize gelen heyetle yapılan görüşme trafiği sonucunda kimin doğrudan yana, kimin ikiyüzlü ve yanlış istikamette olduğu da netleşmiştir” dedi.

Bahçeli, varılan anlaşmayla Türkiye’nin haklılığının ortaya çıktığını vurguladı:

“Dokuzuncu gününde bulunduğumuz Barış Pınarı Harekâtı aklın, adaletin, ahlakın ve hakkın tarafında olan ülkenin Türkiye olduğunu resmileştirmiştir.”

Bahçeli, harekâttan önce Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı, diplomatik teamüllere uymayan mektubunu da eleştirdi:

“Çirkin bir mektup vasıtasıyla Türkiye ile terör örgütleri arasında arabuluculuğa heveslenen, alçak bir teröristi general diye tanıtıp ülkemize müzakere öneren ABD Başkanı Trump’ın tarihin ve insanlığın yanlış tarafında durduğu elbette tartışma götürmez bir gerçektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.