Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Erdoğan: “Bizim güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek, terör örgütü terk ediyor mu etmiyor mu göreceğiz”

Türkiye, Suriye’nin kuzeydoğusunda YPG’ye karşı dokuz gündür sürdürdüğü askeri harekâta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in dün Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından 120 saat, yani beş gün ara verdi. Anlaşma kapsamında YPG, bu süre içinde kontrol ettiği bölgelerden çekilecek, tüm ağır silahlarını teslim edecek, ayrıca tüm tahkimat ve mevzileri tahrip edilecek. Beş günlük sürenin sonunda YPG çekilirse, Türkiye harekâtı durduracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani‘yi kabul etmek için Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne geldi. ABD ile yapılan anlaşmaya ilişkin ilk kez burada konuşan Erdoğan, “Yoğunlaşan görüşmelerimizi dün gerçekleştirdik. Sayın Trump’la yaptığımız telefon görüşmesinden sonra, kendileri de sağ olsun, heyetler gönderdiler. Dün de işin adeta final görüşmelerini ben yaptım. Önce ikili görüşme olarak Pence’le yaptık. Sonra daha kapsamlı bir heyetler arası görüşme gerçekleştirdik. Sonucunda 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuoyuna açıklamış olduk. Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor. Malum terör örgütü YPG’nin bu bölgeyi, özellikle de belirlediğimiz güvenli bölgeyi terk etmesi söz konusu. Şu anda dünkü görüşmelerimizde 120 saat içerisinde buraların boşaltılacağı konusunda mutabık kaldık. Sürekli irtibat halinde olacağız, heyetlerimizin görüşmesi devam edecek” dedi.

“Putin’le görüşeceğim, ardından bölgeye barışı getirmiş oluruz inşallah”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de bir görüşme yapacağını söyleyen Erdoğan, “Sayın Putin’le yapılacak görüşmeyi de bu sürecin ayrı bir unsuru olarak kabul ediyorum. Bölgeye de barışı Barış Pınarı Harekâtı ile getirmiş oluruz inşallah” diye konuştu.

“Bizim güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalacaklar ki gerçekten bu terör örgütü alanı terk ediyor mu etmiyor mu göreceğiz.”

Erdoğan, çatışmaların sürdüğüne dair haberleri ise “Çatışma sözkonusu değil. Bunların hepsi dezenformasyondur. Kulak asmayalım. Şu anda attığımız adımı güçlendirelim.” diyerek yalanladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.