Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – HDP’ye yönelik gözaltı, tutuklama ve kayyum atamaları devam ediyor

Hakkâri, Nusaybin ve Yüksekova’da HDP’li belediyelere kayyum atandı.

Hakkâri’de bir soruşturma çerçevesinde tutuklanan HDP’li eşbaşkanlardan Cihan Karaman’ın yerinde Vali İdris Akbıyık kayyum olarak atandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde HDP’li Eş Belediye Başkanı Semire Nergiz‘in yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Eş Belediye Başkanı Remziye Yaşar‘ın yerineyse Kaymakam Osman Doğramacı getirildi.

Yüksekova’nın HDP’li eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, iki gün önce gözaltına alındı, dün de tutuklandı. Yaşar ve Sarı, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası” yapmakla suçlanıyor.

Mardin’deyse, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında HDP’li Nusaybin Eş Belediye Başkanı Semire Nergiz ile Nusaybin Belediyesi meclis üyeleri Mehmet Emin Alkan ve Ferhat Kut gözaltına alınmıştı. Nergiz ve Kut tutuklandı, Mehmet Emin Alkan serbest bırakıldı. Polis, belediye binasında arama da yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.