Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brexit yine ertelenebilir: İngiltere Parlamentosu Başbakan Johnson’ı AB’den uzatma istemeye mecbur bıraktı

İngiltere Parlamentosu, Başbakan Johnson’ın İngiltere’yi 31 Ekim’de Avrupa Birliği’nden (AB) çıkarma planına bir kez daha darbe vurdu. Parlamentonun alt kanadı olan Avam Kamarası’nda 306’ya karşı 322 oyla kabul edilen bir önerge ile Johnson’ın AB ile geçen hafta varmış olduğu anlaşmanın oylaması ertelendi ve Başbakan için 31 Ekim olarak belirlenen Brexit tarihini 31 Ocak’a ertelemek üzere Brüksel’le görüşme yükümlülüğü doğdu.

Ancak Başbakan Boris Johnson “Brexit’in ertelenmesi için müzakere etmeyeceğim. Yasa da beni böyle yapmaya zorlamıyor” açıklaması yaptı. Johnson, erteleme istemek yerine, AB ile vardığı anlaşmanın oylanmasının ertelenmesine neden olan ilgili yasal düzenlemeyi pazartesi günü  parlamentoya sunacağını duyurdu.

Milletvekilleri parlamentoda bu tartışmaları yaparken dışarıda ise binlerce kişi ellerinde AB bayrakları, yeni bir referendum yapılmasını istedi. Göstericiler, parlamentodan çıkan erteleme kararını sevinçle karşıladı.

3 Haziran 2016’da yapılan referandumdan yüzde 52 oyla Brexit kararı çıkmıştı. İngiltere Parlamentosu daha önce de eski Başbakan Theresa May’in Brüksel ile varmış olduğu Brexit Anlaşması’nı üç kez reddetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.