Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP kayyumları protesto etmek için TBMM çalışmalarını boykot edecek

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin Meclis grubunda konuştu. Temelli’nin gündeminde HDP’ye yönelik devam eden gözaltı ve kayyumlar vardı. HDP lideri, gelişmeleri protesto etmek amacıyla TBMM çalışmalarına üç gün boyunca katılmayacaklarını açıkladı:

“Bütün milletvekillerini yüzleşmeye davet edeceğiz. HDP sıralarında biz olmasak da orada halkın iradesini göreceğiz. Orada kayyumlara karşı, savaşa karşı yükselen iradeyi göreceksiniz. Bizler Amed’de olacağız. Orada Selçuk Mızraklı olacağız, Ahmet Türk olacağız. Hep beraber bu halkın iradesine sahip çıkacağız.”

“AKP-MHP ittifakı sıkıştıkça HDP’ye saldırarak ayakta durmaya çalışıyor”

Temelli konuşmasına şöyle devam etti:

“HDP’ye saldırmak adeta yegâne propaganda araçları. Bu AKP-MHP ittifakı sıkıştıkça HDP’ye saldırarak ayakta durmaya çalışıyor. Barış talep eden partililerimiz gözaltına alınıyor. Basın açıklamaları yasak. İlk tuzağı YSK attı. Bu da bir savaş politikasıdır. Bugün de yeni kayyumlar atandı. Belediye eş başkanlarımız, meclis üyelerimiz neden tutuklanıyor? Haklarında herhangi bir suç var mı, delil var mı? Yok. Ne var? Gizli tanık ifadesi.”

“Lakayt dış politika”

Temelli, Suriye operasyonu konusunda da iktidara yüklendi. “Böylesine lakayt bir dış politika olur mu” diye soran Temelli şunları kaydetti:

En kötü ateşkes savaştan iyidir. Dünyanın gözü önünde ateşkes imzalıyorlar, sonra siz çıkıp ‘ateşkes’ diyorsunuz, ‘ateşkes demeyin biz ara verdik’ diyorlar. Böylesine lakayt bir dış politika olur mu? İmzaladınız çünkü önünüze aile servetiniz kondu, Halkbank kondu.”

“Savaşın tek gerekçesi iktidarın beka sorunu”

Temelli, IŞİD tehlikesine de şu sözlerle dikkat çekti:

“Bu savaşın tek bir gerekçesi var. Hiçbir şekilde meşruiyeti olmayan bu savaşın tek gerekçesi bu iktidarın beka sorunudur. Bu iktidarın savaş politikaları sayesinde IŞİD yeniden hayat buluyor. Tüm dünyaya sesleniyorum: IŞİD’e karşı büyük bir mücadele gösterilmelidir. Ama kimse unutmasın Kobani’de IŞİD’i durduranlara karşı bu nankörlüğü yapamazsınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.