Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey İrlanda’da eşcinsel evlilik ve kürtaj yasallaştı

Birleşik Krallık’a bağlı özerk yönetim bölgesi Kuzey İrlanda’da kürtaj ve eşcinsel evlilik yasallaştı. Böylece; Galler, İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ta kürtaj ve eşcinsel evliliğin yasal hak olarak tanınmadığı yer kalmadı.

İngiltere Parlamentosu, temmuz ayında kürtajın suç kapsamından çıkarılmasını, evlilik eşitliğini ve eşcinseller için “medeni birliktelik’” öngören yasayı onaylayarak Kuzey İrlanda hükümetine ilgili yasal değişiklikleri yapması için 21 Ekim’e kadar süre vermişti.

Kuzey İrlanda’da sivil toplum, kürtaj ve eşcinsellerin medeni kanunla evlilik hakkı için uzun yıllardır mücadele ediyordu.

Kuzey İrlanda’da 158 yıldır yasaklı olan kürtaj hizmetlerine erişim için gerekli yasaların 31 Mart 2020’ye kadar yürürlüğe girmesi, ilk eşcinsel çift nikahının da Şubat 2020’de kıyılması bekleniyor.

Kuzey İrlanda’da yapılan kamuoyu anketleri, kadınların yüzde 89’unun kürtajın suç sayılmasına karşı olduğunu gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.