Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Akşener: “Güvenli bölge Suriye’nin tamamıdır”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubundaki haftalık konuşmasında Türkiye’nin Suriye operasyonunu ve güvenli bölge tartışmalarını değerlendirdi.

Akşener, bölgesel istikrar için Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Güvenli bölge esasen Suriye’nin tamamıdır. Bölgesel istikrarın temel şartı, Suriye’nin toprak ve siyasal bütünlüğüdür.”

Akşener, ABD ile varılan mutabakatta belirsizlikler olduğuna da dikkat çekti:

“Mutabakat metnindeki belirsizliklerin yeni bir oyalama sürecinin habercisi olmasından da endişe ediyoruz. İktidardan beklentimiz odur ki, harekâtı durdurduğunuza göre bölge artık güvende.”

“Sen de İncirlik’in kapısına kilit vur”

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı da eleştirdi ve İncirlik Üssü’nün kapatılmasını istedi:

“ABD Başkanı harekât durduktan sonra ne dedi biliyor musunuz? ‘Okul bahçesindeki çocuklar gibi kavga etmeleri gerekiyordu. Kavga ettiler ayırdım.‘ Sayın Erdoğan ise, ‘Bu konuyu önceliğimiz olarak görmüyoruz‘ dedi. Mehmet’imin kanı pahasına mücadele ettiği bu meseleyi, cumhurun başkanı önceliği olarak görmüyor. Nasıl oldu da ABD Başkanı her türlü tehdit ve hakareti kendine hak görüyor. Nasıl oldu da PKK ile Türkiye eş tutulabiliyor! Bu küstahlık cevapsız bırakılamaz, yenilip yutulamaz, üstü örtülemez, bunu yapanlara dostum denilemez Sayın Erdoğan. Senin dostun sana hayal bile edemeyeceğin imkanları veren milletindir. Yeri ve zamanı geldiğinde cevabı verilecektir diyerek, milletimizi oyalayamazsın. Teröristin üzerine yürürken yürüdüğün yola kilit vuruyorlarsa sen de İncirlik’in kapısına kilit vur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.