Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – İdlib cephesinde askerlerine seslenen Esad: “Suriye savaşını İdlib muharebesi bitirecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin’in Soçi’de yapacakları kritik görüşme öncesinde, Suriye lideri Beşşar Esad da, bu sabah İdlib‘e giderek askerlerle beraber poz verdi.  

Suriye resmi haber ajansı SANA, Esad’ın İdlib kırsalındaki el-Habit kasabasında “cephe önhattı”na “sürpriz” bir ziyaret yaptığını yazdı. AFP haber ajansı da Esad’ın askerlere hitabında “Suriye savaşını İdlib muharebesi bitirecek” dediğini duyurdu.

Suriye rejimi ve Rusya, cihadcıların ve muhaliflerin son kalesi olarak görülen İdlib’e son dört aydır operasyon düzenliyor. Vilayetin kontrolü büyük ölçüde El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam örgütünde.

İdlib’de Türkiye’nin de, Rusya ve İran’la birlikte Eylül 2018’de üzerinde uzlaşılan ateşkesi ve ihlalleri takip etmek için kurduğu gözlem noktaları bulunuyor.

Suriye ordusunun, ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentine birlik takviyesi yaptığını yazan SANA, ilgili haberinde bu fotoğrafı kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.