Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkez Bankası, politika faizini üçüncü kez indirdi: Yüzde 14

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün yaptığı toplantıda politika faizini 250 baz puan indirip yüzde 14 olarak açıkladı. 

TCMB, Murat Çetinkaya’nın başkanlığı döneminde, “faiz sebep enflasyon netice” yaklaşımında ısrarlı olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “faiz indirilmeli” talebine karşılık vermiyordu. Nitekim PPK’nın 12 Haziran tarihli toplantısından faizin yüzde 24 oranında sabit tutulması kararı çıkmıştı.

Bunun üzerine Erdoğan, 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü, bir kararname ile  Çetinkaya’yı görevden almış, yerine de yardımcısı Murat Uysal’ı atamıştı.

Uysal, TCMB Başkanı olduktan 19 gün sonra 25 Temmuz’da topladığı PPK’de politika faizini 425 baz puanlık indirim ile yüzde 24’ten yüzde 19,75’e çekmişti.

Uysal başkanlığındaki PPK, 12 Eylül Perşembe günü yaptığı toplantıda da politika faizini bir kez daha, bu kez 325 baz puan indirerek, 19,75’ten 16,50’ye çekti. 

TCMB PPK, yılın son toplantısını 12 Aralık 2019’da yapacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.