Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Modern Asteriks: Kadın kahraman “Adrenalin” de maceraya katıldı

60 yıldır dünyanın dört bir yanında merakla takip edilen Asteriks çizgi roman serisine yeni bir kadın kahraman katıldı: Adrenalin. 60 yıl içerisinde 37 çizgi roman kitabı çıkan Asteriks serisinin 38. kitabında kadın kahraman Adrenalin de maceradaki yerini aldı. Kitabıern adı ise “Asteriks ve Şefin Kızı”.

Çizerler 1959’dan beri yayınlanan çizgi roman serisini yeniden şekillendirdi ve Galya Kralı Vercingetorix’in kızı Adrenalin’i de maceraya dahil etti. Adrenalin yeni romanda isyankâr bir genç kız olarak tasvir ediliyor. Romalılar Adrenalin’i kaçırıyor ve Asteriks ile Obeliks de onu kurtarmak ve korumak için ellerinden geleni yapıyor.

Asteriks’in son üç basımı çizerler Jean-Yves Ferri ve Didier Conrad tarafından aslına sadık kalınarak kaleme alındı. Ferri bu basımda, Adrenalin karakterinin kendileri için de son derece şaşırtıcı getirileri olduğunu belirtti. Ferri, seride ilk kez gençlerin kullandığı dilin de kullanıldığını ve Adrenalin ile bunu yapabildiklerini sözlerine ekledi.

Asteriks’in yeni kitabı 5 milyon adet basıldı ve perşembe günü satışa sunulacak. Asteriks serisi bugüne kadar dünya genelinde 370 milyon kopya sattı. 100’den fazla dile çevrilen serinin hem çizgi filmi hem de filmleri yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.