Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Trump ve Putin’in “General Mazlum” ilgisinin gerçek nedeni

Gazeteci Murat Yetkin kendi blogunda kaleme aldığı yazıda Suriye’de sadece ABD Başkanı Donald Trump’ın değil aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de YPG’li Mazlum’u Suriyeli Kürtlerin komutanı olarak muhatap almasına değindi. Yetkin’in yazısının bir bölümünü paylaşıyoruz:

YPG’li “General Mazlum”u Suriye’li Kürtlerin komutanı olarak muhatap alıp müzakere eden sadece Türkiye’nin NATO müttefiki ABD’nin Başkanı Donald Trump olmadı. Hükümet sadece ABD’ye tepki gösterse de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de ilgisi büyük.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 25 Ekim’de, Trump’ın bir gün önce “general” ile konuştuğunu ve “Görüşmek için sabırsızlandığını” söylemesi üzerine ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu arayıp durumu protesto etmişti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül gibi o da Mazlum Kobani’nin ABD’ye girerse tutuklanmasını ve İnterpol bülteniyle arandığı Türkiye’ye verilmesini istiyordu. Trump bunun üzerine aynı gün içinde, inadına “Mazlum’la konuşmaktan gerçekten memnun oldum” diye bir başka Tweet mesajı yayınladı, bir de Türkiye’yi “Güvenli Bölge dışında Kürtlere ateş etmemesi” için uyardı.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.