Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki orman yangınları büyüyor: LeBron James ve Arnold Schwarzenegger dahil binlerce kişi evlerini terk etti

ABD’nin Los Angeles kentinde, NBA yıldızı LeBron James ve aktör, eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger’in de aralarında bulunduğu binlerce kişi hızla yayılan orman yangınları nedeniyle evlerini tahliye etti.

LeBron James de evini tahliye etmek zorunda kalanlar arasında.

Yangının etkili olduğu bölgeler arasında, Los Angeles’ın en zenginlerinin ve ünlü isimlerin yaşadığı yerler de var. ABD Ulusal Basketbol Ligi NBA’in yıldızlarından LeBron James de evini tahliye etmek zorunda kalanlar arasındaydı. James Twitter’da, “Dostum, bu LA yangınları şaka değil. Acilen evi terk etmek zorunda kaldık. Ailemle birlikte arabadayız, kalacak bir oda arıyoruz. Pek şansımız yok!” diye yazdı.

Evini terk edenlerden biri de Kaliforniya’nın eski valilerinden, aktör Arnold Schwarzenegger’di.

Schwarzenegger tahliye sonrası attığı tweet’te şunları yazdı: “Bu sabah 3:30’da güvenli bir şekilde bölgeyi terk ettik. Eğer tahliye bölgesindeyseniz, aylaklık etmeyin, hemen bölgeden ayrılın. Şu anda hayatlarını Kaliforniyalı hemşerilerini korumak için tehlikeye atan gerçek aksiyon kahramanları olan dünyanın en iyi itfaiyecilerine şükranlarımı sunuyorum.”

Günlerdir devam eden yangınların kontrol altına alınamaması ve yerleşim yerlerine doğru ilerlemesiyle birlikte en az 500 hektarlık bir alan alevler içerisinde kaldı.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangınlarda bazı evler oturulamaz hale geldi.

Şu ana kadar yaklaşık 180 bin kişiye evlerini terk etmeleri çağrısı yapıldı.

Yangınlar sebebiyle bir milyon kişi elektriksiz kaldı.

Tedbir amacıyla birçok bölgede elektrikler de kesildi. Eyalette yaklaşık bir milyon kişi elektriksiz kaldı. Yangınlar kontrol altına alınamazsa kesintilerin kapsamının genişletileceği ve en az bir milyon kişinin daha elektriğe erişiminin kalmayacağı belirtiliyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.