Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soçi mutabakatı – Rusya: “Suriye’nin kuzeydoğusunda ‘silahlı güçlerin’ çekilmesi tamamlandı”

Soçi Mutabakatı’nda yer aldığı üzere YPG’nin Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilmesi için öngörülen sürenin dolmasına az bir zaman kala Rusya’dan açıklama geldi. Rus resmi haber ajansı Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun çekilmenin öngörülenden önce tamamlandığına dair açıklamasını yayınladı.

Habere göre Şoygu, “Silahlı güçlerin güvenlik koridoru yaratılması istenen bölgeden çekilmesi, öngörülen süreden önce tamamlandı” dedi. Şoygu Rus birliklerinin Türkiye-Suriye sınırı boyunca mayın tarama faaliyetlerine devam ettiğini ve 100 kilometre karelik bir alanın mayından temizlendiğini de duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Şoygu’nun açıklamasının yayınlanmasının ardından Twitter’dan yaptığı paylaşımda, bu açıklamanın doğruluğunun Rus-Türk ortak devriyelerinin denetimiyle kontrol edileceğini duyurdu. Altun’un Twitter’da İngilizce yaptığı açıklamanın tercümesi şöyle: “Türkiye ve Rusya, YPG teröristlerinin güvenli bölgeyi terk etmeleri için 150 saatlik bir süre vermişti. Süre doldu. Teröristlerin gerçekten çekilip çekilmediğini, ortak devriyelerle anlayacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.