Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu partisinden istifa etti

AKP İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mustafa Yeneroğlu partisinden istifa etti. TBMM’de bir basın toplantısı yapan Yeneroğlu, istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediğini açıkladı:

“Siyasete 2015’te Sayın Cumhurbaşkanımın davetiyle girdim. Özellikle insan hakları alanında mücadele etmiş birisiyim. Sayın Cumhurbaşkanımız MKYK üyeliğine beni layık gördü. MKYK üyeliğine seçildim. Türkiye’nin önünde olan, itibarını zedeleyen noktalarda kamuoyuyla eleştirilerimi paylaştım. Son iki MKYK toplantımıza artık rahatsızlıklarımın karşılık bulmadığı için katılmadım. AK Parti’nin tekrar çoğulcu, katılımcı olması gerektiğini belirttim. Genel sekreterimiz bu görüşlerimi bildiklerini, bu çerçevede MKYK toplantısında da konuşulduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın istifa etmem gerektiğini belirttiğini iletti. Ben de kendilerine istifa edeceğimi belirttim. Bu benim için kolay olmadı.”

Yeneroğlu’nun istifası ile AKP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 290’a düştü.

AKP: 290
CHP: 139
HDP: 62
MHP: 49
İYİ PARTİ: 39
SAADET: 2
TİP: 2
DP: 1
BBP:1
Bağımsız: 4

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.