Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Arınç: “Bir benzinliğe gittiğimde KHK mağduru bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğümde acı duyuyorum”

Gazeteci Kemal Öztürk’ün YouTube kanalına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “KHK bir faciadır. Böyle gitmez, gitmemeli” dedi.

Arınç, KHK mağdurları hakkında şöyle konuştu:

“Evime temizlik yapmaya gelen daire başkanlığından ihraç edilmiş bir kadın gördükçe, eşi polis olup ihraç edilmiş bir başka kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Onlara birkaç kuruş daha fazla vereyim de bir katkım olsun diyorum. 

Kırıkkale’den yumurta getirip kapı kapı dolaştıran bir genel müdür yardımcısı gördükçe ben felaket görüyorum. Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğümde acı duyuyorum.

Bir lokantada bulaşıkçı olarak çalışan bir genel müdür gördüğümde perişan oluyorum. Bütün bunları yaşıyor Türkiye. Kimse bunları savunamaz. Bugün itibarıyla mağdur insan sayısı aileleriyle birlikte bir milyonu buldu. Bu ileride daha da artacak. Böyle gitmez, gitmemeli.”

Bülent Arınç, gazeteci Kemal Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

“Af olmaz, kanun çıkartılmalı”

KHK mağdurları için af taleplerine de değinen Arınç, af talebini yanlış bulduğunu söyledi:

“Suç yok ki af olsun. Kim kimi affedecek. Af çıkarılması doğru değil. Bunun için üç-dört maddelik bir kanun çıkarılması yeterli. Bu tüm sorunları çözebilir. Bunu bir an önce yapmak lazım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.