Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Bölgesel Yönetimler Meclisi Başkan Yardımcısı seçildi

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 37. Genel Kurul toplantısı Fransa’nın Strazburg kentinde yapıldı. Kongrede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Bölgesel Yönetimler Meclisi Başkan Yardımcısı seçildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Avrupa’da önemli bir görev verildi. 47 üye devletten, 150 binin üzerinde yerel ve bölgesel yönetimi temsil eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılan Soyer, yapılan seçim sonucunda Konsey Bölgesel Yönetimler Meclisi başkan yardımcılarından biri oldu.

Soyer’in görev alacağı meclis, yerel yönetimlerin stratejileri ve uygulamaları ile ilgili önerileri hazırlayan en yetkin organı. Soyer, Türkiye ile birlikte diğer Avrupalı yerel yönetimlerin öncelik ve tercihlerini temsil edip savunmaktan da sorumlu olacak.

“İzmir’in önemli katkılar yapacağını düşünüyorum”

Bu yılki teması “Demokrasiyi Koruyan Belediye Başkanları” olan toplantıda bir konuşma yapan Soyer, “Yerel ve bölgesel yetkililer daha sık beraber hareket edip, küresel sorunlara yerel çözümler üretme kapasitelerini artırıyor. Ben de kentlerin sınır ötesi işbirliklerini güçlendirip, küresel sorunlara çözüm üretebilmek için bu göreve talip oldum” dedi. İzmir’in önemine de değinen Soyer şunları söyledi: “Kongre, daha etik, kapsayıcı, şeffaf, adil, demokratik, etkin ve meşru bir yerel ve Avrupa yönetişimi için bize eşsiz bir fırsat sunuyor. Bana, başkan yardımcısı sıfatıyla demokrasi, insan hakları, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve göç gibi konularda çalışma şansı tanıyan kongre üyelerine teşekkür ederim. 8 bin 500 yıllık tarihi, 4,5 milyonluk nüfusu, coğrafi konumu, kültürel, ekonomik ve sosyal alanlarda çok büyük sınır ötesi etkileşim tecrübesi ile İzmir’in kongrenin çalışmalarına önemli katkılar yapacağını düşünüyorum.”

1949 yılında kurulan Avrupa Konseyi, Avrupa çapında görev yapan ilk ve en geniş siyasi organizasyon. İnsan haklarının korunması, geliştirilmesi, hukuk devleti ve çoğulcu demokrasi ilkelerine saygının sağlanması amacıyla görev yapan Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülke var ve merkezi Strazburg’da. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi dışında Avrupa Konseyi’nin temel organları arasında Bakanlar Komitesi, Parlamenterler Meclisi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.