Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’da trende yangın çıktı: En az 73 kişi öldü

Pakistan’da Karaçi-Ravalpindi seferini yapan trende çıkan yangında 70’ten fazla yolcu öldü, onlarca kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

BBC’ye konuşan Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid, yangının trendeki bazı yolcuların kahvaltı hazırlarken kullandıkları piknik tüplerinden ikisinin patlaması sonucu çıktığını söyledi: “İki tüp patlamış. Yemek yaparken yağ kızdırıyorlarmış, alev almış.”

Görgü tanıkları patlamadan kısa süre önce yolculardan bazılarının kahvaltı ettiğini ve tüpü yakıp ocağını kullandığını anlattı. Alevler trenin üç vagonunu tamamen yok etti. Trendekilerin çoğu Tebliğ Cemaati’nin düzenlediği konferansa giden yolculardı. Yaralılar helikopterlerle çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Pakistan’da geçen temmuz ayında da Kuetta-Lahor seferini yapan bir yolcu treni yük treniyle çarpışmış, kazada 23 kişi ölmüştü.

2007 yılında Merapbur yakınlarında meydana gelen tren kazasında ise en az 56 kişi öldü, 120’den fazla kişi yaralandı.

2005’te Sind eyaletinde üç trenin birbirine girmesi sonucu da 130’dan fazla kişi ölmüştü. Bu olay, ülke tarihinin en büyük tren felaketlerinden biri olarak tarihe geçmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.