Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güllü Yılmaz’ı öldürmekle suçlanan eşi Can Yılmaz: “Kıskançlık yüzünden tartıştık, benzini döktüm ama çakmağın nasıl çakıldığını hatırlamıyorum”

Güllü Yılmaz (35), Türkiye’de erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren yüzlerce kadından biri. 17 Ekim’de evli olduğu erkek Can Yılmaz’ın (35) üzerine benzin dökerek yaktığı Yılmaz, 12 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek 29 Ekim’de hayatını kaybetmişti.

Ben bir şekilde çalışmasına müsaade ettim

29 Ekim’de tutuklanan Can Yılmaz, polise verdiği ifadesinde, daha önce de eşi ile sorun yaşadığını ve eşinin sığınma evine girdiğini, sonra da kendisini arayıp barıştıklarını söyledi.

“Benzini döktüm ama çakmağın nasıl çakıldığını hatırlamıyorum”

Can Yılmaz, evde kıskançlık yüzünden tartıştıklarını, ancak eşinin üzerine benzin dökmediğini iddia etti. Yılmaz’a göre olay şu şekilde gerçekleşti:

“O ısrarla çalışmak istediğini söyledi. Ben bir şekilde çalışmasına müsaade ettim. İşe gittiği serviste şoförün yanında oturuyordu. Bu da benim zoruna gidiyordu. Kendisine güvendiğimi ancak dışarıdan yanlış şeyler duyduğumu söyledim. O da bana kendisine karışamayacağımı söyledi. ‘Benden ne istiyorsun? Kendimi arabamın önüne atacağım’ dedi. Banyodan, odun makinesi için bulunan şişedeki benzini getirdim, benzin Güllü’nün ve benim üzerime sıçradı. ‘Madem ölmek istiyorsun neden tek başına ölüyorsun, bunca zorluğu beraber çektik, beraber ölelim’ dedim. Ben karımın üzerine kesinlikle bidondaki benzini boşaltmadım. Birden yüzüme doğru alev gelmeye başladı. O bir yana, ben bir yana savrulduk. Çakmağın nasıl çakıldığını ben hatırlamıyorum. Ben suyla kendimi söndürmeye çalıştım. Sonra aşağıya indim, Güllü’yü de etrafındaki insanlar söndürmeye çalışıyordu.”

Üç çocuk annesiydi

Güllü Yılmaz, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşıyordu ve üç çocuk annesiydi. 17 Ekim 2019 tarihinde, 15 yıllık evli olduğu Can Yılmaz ile arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Can Yılmaz, tartışma sırasında evdeki benzini Güllü Yılmaz’ın üzerine döküp ateşe verdi. Güllü Yılmaz, alevler içinde kendisini ikinci kattaki evlerinin penceresinden boşluğa bıraktı. 13 yaşındaki Zeynep Yılmaz, saldırı olduğu sırada annesinin yanındaydı. Olayda yaralanan Zeynep Yılmaz, Medyascope’a katil zanlısının annesinden sürekli olarak para istediğini, bu nedenle de sıkça tartıştıklarını anlatmıştı.

Ferit Aslan’ın 30 Ekim 2019 tarihinde Güllü Yılmaz’ın kızı ve yakınlarıyla yaptığı röportaj.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.