Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu: “İstanbul Şehir Üniversitesi’ne karşı başlatılan kampanya kasıtlı bir siyasi eylemin parçasıdır”

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Twitter üzerinden bir açıklama yayınlayarak, kurucuları arasında olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’ne ilişkin Sabah gazetesinde çıkan haberi yalanladı. Davutoğlu açıklamasında, İstanbul Şehir Üniversitesi’ne yönelik kampanyanın siyasi olduğunu vurguladı.

Sabah’ta yayınlanan haberde, Davutoğlu’nun İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edildiği iddia edildi. Daha önce de Halkbank, üniversitenin tüm varlıklarına tedbir koydurmuştu.

Davutoğlu açıklamasında iddiaları reddetti ve 28 Şubat ile 17-25 Aralık soruşturmalarına atıfta bulundu. Açıklama şöyle:

Hem Ahmet Davutoğlu hem de Ali Babacan, yeni siyasi partiler kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Her iki partinin de yıl sonundan önce kurulması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.