Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak’taki hükümet karşıtı gösteriler: Başbakandan protestoculara “evlerinize dönün” çağrısı

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliğini protesto etmek amacıyla ülkenin çeşitli kentlerindeki gösterilerine devam ediyor. Başkent Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine de yayılan eylemlerde, ekim ayının başından bu yana 200’den fazla kişi hayatını kaybetti, en az sekiz bin kişi de yaralandı.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi göstericilerin taleplerinin karşılandığını, artık hayatın normale dönmesi gerektiğini söyledi. Abdülmehdi, yaptığı yazılı açıklamada, “Gösteriler hedeflerinin çoğuna ulaştı ve üç erki pozisyonlarını gözden geçirmeye sevk etti. Göstericilerin taleplerini karşılayacak pek çok karar alındı” dedi.

Petrol kuyularının tehdit edilmesi, limanlara giden yolların kapatılması ve ticari mal girişlerinin aksamasının fiyat artışına neden olduğunu vurgulayan Abdülmehdi, hayatın normale dönmesi çağrısı yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.