Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Rusya’nın Suriye oyun planı Türkiye’yi aşıyor”

Gazeteci Murat Yetkin, bugün kişisel blogunda yayınladığı yazısında Rus ve Türk askerlerinin Suriye sınırında 1 Kasım’da ortak devriyeye başlamasının hemen ardından meydana gelen iki önemli gelişmeyi ele aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolünde sayılan Tel Abyad pazaryerindeki bombalı saldırıda 13 kişinin öldürülmesi, 20’sinin yaralanması ve 3 Kasım’da Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Tümgeneral Yuriy Borenkov’un yaptığı açıklamayı değerlendiren Yetkin yazısına şöyle devam etti:

1- ABD, Rusya’nın Türkiye ile ortak sorumluluk aldığı bölgede Rusya’nın hakemliğini kabul etmiş görünmekte ve anlaşılan gelişmelerden NATO müttefiki Türkiye’nin yanı sıra Rusya’yı da bilgilendirmektedir;
2- Rusya, hakemlik görevini ciddiye almakta ve “Türkiye destekli militanların” yani Suriye Milli Ordusunun (SMO) anlaşmalara aykırı faaliyetlerinin halının altına süpürülmesine değil, tersine ortaya dökülmesini sağlamaktadır;
3- SMO’nun sadece Fırat’ın Doğusunda değil, Batısında da, sadece ABD değil, Rusya ile ilişkilerde de giderek daha çok baş ağrıtacağı görülmektedir.
Bu gelişmelerin Ankara’yı memnun ettiği söylenemez.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.