Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Bülent Arınç’ın ‘KHK facia’ ifadesini esefle karşıladım”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın KHK’lerle ilgili açıklamasını “esefle” karşıladığını söyledi:

“Kendisi iyi bir hukukçu olduğuna göre ‘KHK facia’ ifadesi kullanmasını esefle karşıladım. Bugün zaten bir toplantımız var, bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz. Bugün yapacağımız toplantıda konuşacağız.”

Erdoğan’dan eski Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’ya: “Laf dinlemiyordu”

Erdoğan’ın konuşmasının önemli bir bölümü ekonomiyle ilgiliydi. Erdoğan, eski Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya‘nın görevden alınma gerekçesini “Laf dinlemiyordu” sözleriyle açıkladı:

“Faizi düşürdükçe enflasyon düşer dedik. Bu olunca büyüme hızlanır dedik. Önceki Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldık, çünkü laf dinlemiyordu.”

Türkiye’nin refah seviyesini hep yukarı çektiklerini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci kredilerinin 500 TL’den 550 TL’ye yükselteceklerini duyurdu. Erdoğan’ın açıkladığına göre, öğrenim kredisi de ocak ayından itibaren yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1650 lira olacak.

Erdoğan ABD’ye gidecek mi?

Erdoğan, 13 Kasım olarak planlanan ABD ziyareti için kararını henüz vermediğini, önce ABD Başkanı Donald Trump ile konuşacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye’deki güvenli bölgede teröristlerin olduğunu belirterek, “Bizi aldatamazlar. Bu duruma seyirci kalmayacağız” diye konuştu.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirileri de şöyle yanıtladı:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden rahatsız olanlar var, biliyorum. ‘Geleneklerimize aykırı’ diyorlar. Gazi, parlamenter sistemle mi yönetmişti ülkeyi? Milletimiz buna yüzde 52 ile evet dedi mi? Bundan sonra sizin konuşmanız lafügüzaftır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.