Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: “Sayın Erdoğan, milletin iradesine saygı duymayı öğren artık”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği askeri harekatı değerlendiren Akşener, kaybedenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Akşener şöyle konuştu:

“Sınırımızın dörtte üçü hâlâ tehdit altında olmasına rağmen, iktidar bunu bir başarı gibi sunuyor. Rusya önümüze dikildi. Şam yönetimi bölgenin büyük bir kısmında kontrolü ele geçirdi. Amerika, maaşlı teröristlerini alıp geriye çekildi. Dostum Trump‘ın mektubunu, tweetlerini, Amerikan senatörlerinin tehditlerini yutup, müteahhitlerle hesap kitap yapıyorlar. Esad kazandı, Putin kazandı, İran kazandı, Trump kâra geçti. Kaybedense dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan.”

Akşener Erdoğan’ı, ABD Temsilciler Meclisi‘nde kabul edilen Ermeni tasarısı üzerinden de eleştirdi ve “Batı ülkeleri 100 yıl önceki Ermeni tehcirini yeniden masaya yatırdı. Şahsi işlerine dağılıp, kibre boğulanlar Türkiye’yi kıyım yapmakla suçlayanlara cüret verdi” dedi.

İstanbul Boğazı’na yönelik yeni yasal düzenlemeler

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yeni düzenlemenin yetki gaspı anlamına geldiğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şöyle seslendi:Sayın Erdoğan, milletin Ekrem İmamoğlu’na verdiği iradeyi gasp etmeye kalkma. Artık milletin iradesine saygı duymayı öğren. Milletle inatlaşmak işe yarasaydı bir şiir yüzünden seni hapse atanların iktidarı devam eder, sen iktidara gelemezdin. İktidar ‘Beton dikmeye devam edeceğim’ diyor. O yüzden de İBB’nin elindeki yetkiyi almak istiyor. Buradan uyarıyorum, İstanbul Boğazı’nın sahibi Türk milletidir.”

Akşener, Haydarpaşa ve Sirkeci garları için yapılan ihaleleri de “dümen” olarak nitelendirdi.

“Devlet yönetmiyor, damatla, gelinle, kayınbiraderle evcilik oynuyorlar”

İYİ Parti lideri Akşener, ekonominin çok kötü yönetildiğini de söyledi:

“Damat, 20 gün önceden ekim ayında enflasyonun yüzde 9’un altına ineceğini ilan etti. Bir baktık ki enflasyon yüzde 8,5. Bu iş böyle gitmez. Devlet yönetmiyor, damatla, gelinle, kayınbiraderle evcilik oynuyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.