Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika’da Mormon aileye saldırı: Aralarında iki bebeğin de olduğu en az dokuz kişi öldü

Meksika’nın kuzeyindeki Sonora eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda Mormon bir ailenin en az dokuz üyesi hayatını kaybetti. Saldırının bir uyuşturucu karteli tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

Ölenler arasında bir kadınla altı çocuğu da var. Çocuklardan ikisi altı aylık ikizler. Diğer çocuklardan biri sekiz, diğeri 10 yaşında. İddiaya göre saldırganlar, kaçmaya çalışan başka iki anneyle 10 çocuğuna da ateş açtı. Yerel kaynakların iddiasına göre saldırıda en az 12 kişi öldü.

Saldırıda hedef alınan aile.

Meksikalı yetkililere göre üç anne ve toplam 14 çocuktan oluşan konvoy, Sonora’nın Bavispe kentinden komşu eyalet Chihuahua’nın La Mora kasabasına gidiyordu. Konvoyun neden hedef alındığı henüz belli değil. Eyaletin güvenlik güçleri, konvoydakilerin “yanlışlıkla” hedef alındığı ihtimalini de değerlendiriyor.

Saldırıya uğrayan konvoydaki araçlardan biri tamamen yandı.

Mormon aile “Colonia LaBaron” cemaatinden. Bu cemaat 1950’den önce, üyesi oldukları Amerikan kilisesinin çokeşliliğe karşı çıkmasından sonra Meksika’ya yerleşmişti. Bu cemaatin yerel uyuşturucu çetelerine direndiği ve büyük uyuşturucu kartellerini eleştirdiği biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.