Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayland’da Müslüman azınlığın yaşadığı bölgede terör saldırısında en az 15 kişi yaşamını yitirdi

Tayland‘ın güneyinde ayrılıkçı grupların bir kontrol noktasına düzenlediği silahlı ve bombalı saldırıda en az 15 kişi yaşamını yitirdi. Yala bölgesinde Müslüman ayrılıkçıların düzenlediği saldırıda müdahalenin gecikmesi için yollara dikenli tel döşenirken, saldırıda aralarında polis ve korucuların olduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Son yıllarda ülkede yaşanan en kanlı saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Yaklaşık 10 yıl önce Yala, Pattani ve Narathiwat bölgelerinde yaşayan Malay Müslümanları, Budist Tayland’da karşı ayaklanmış ve bölgede yaşanan şiddet olaylarını takip eden Derin Güney İzleme Grubu’na göre 2004’ten bu yana en az 7 bin kişi öldürülmüştü.

Tayland’ın 1909 yılında topraklarına kattığı bölgede yaşayanların yüzde 80’i Müslümanlar’dan oluşuyor. Son olarak ağustos ayında başkent Bangkok’da dört kişinin yaralandığı patlamaları gerçekleştirdiği iddia edilen ayrılıkçı “Barisan Revolusi Nasional” adlı örgüt, suçlamaları kabul etmemişti. Ayrılıkçı gruplar ile hükümet arasındaki görüşmeler ise tutuklu isyancılar serbest bırakılmadığı için tıkanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.