Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Trump, Erdoğan’ı YPG/PKK konusunda geri çevirebilir. İşte nedeni…

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogundaki son yazısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Erdoğan’dan gelecek olan YPG ile işbirliğini sonlandırma talebini geri çevirme, en azından yeni bir oyalama sürecine girip YPG’ye desteği sürdürme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtip, bunun Pentagon’un benimsediği yeni bir model olduğunu yazdı:

“Yönteme İngilizcesiyle, ‘By-With-Through’ (BWT) adı verilmiş; Türkçeye -tercüme ederken epey zorlanıp uzmanlarla tartıştığımı belirtmeliyim- “Yürüt-Birlikte-Yaptır” ya da Türkçe dil uyumuyla ‘Birlikte-Yürüt-Yaptır’ (BYY) diye çevirmek mümkün.
ABD ordusu artık uzak diyarlarda çıkarlarını korumak için kendi askerini ölüme göndermek yerine, işi zaten o toprakların sahibi olan, ya da sahibi olmak isteyen yerel güçlere yaptırma yoluna gidiyor. Ancak komuta da danışmanlar, para ve askeri malzeme sağlanması yoluyla elde tutuluyor. Suriye ve YPG bunun ‘devlet olmayan’ güçlerle ilk denemesi sayılıyor.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.