Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstifaya zorlanan Evo Morales Meksika’dan gelen sığınma teklifini kabul etti

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkeden ayrılma kararını Twitter’dan açıkladı ve “Meksika’ya gidiyorum. Bu kardeşlerimizin hayatımızı kurtarmak için gösterdiği hoşgörüye minnettarım” mesajını paylaştı.

Evo Morales, mesajın devamında, siyasi nedenlerle ülkeden ayrılmanın kendisini üzdüğünü ama “daha güçlü şekilde geri döneceğini” söyledi.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard da 60 yaşındaki Morales’in Meksika’ya gitmek üzere uçağa bindiğini duyurdu.

Bolivya’da, başta başkent La Paz olmak üzere Morales yanlıları ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Ülkenin askeri kuvvetlerinin başı, polise destek sağlanması için orduya talimat verildiğini açıkladı.

Bolivya’da 20 Ekim’de düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından muhalefet seçimlerde “hile” yapıldığını iddia etmiş ve taraflar karşılıklı olarak destekçilerini sokak gösterilerine çağırmıştı.

Tartışmalı seçim sonuçlarının ardından günlerdir seçimlerin iptal edilmesini ve tekrar seçime gidilmesini isteyen muhalifler, Morales’in tekrar seçim yapılacağı duyurusunun ardından, Morales’in katılmadığı seçimler düzenlenene kadar protestoların devam edeceğini açıklamıştı.

Morales, Bolivya Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman‘ın istifa çağrısının ardından görevi bırakmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.