Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temel Karamollaoğlu’ndan Fatih Erbakan’a: “Hangi tecrübeyle çıkıyorlar yola?”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazeteci Kemal Öztürk’ün kendisiyle yaptığı söyleşide Yeniden Refah Partisi‘ni kuran Fatih Erbakan’ı sert bir dille eleştirdi. Söyleşinin ilgili bölümü şöyle:

Deniyor ki Fatih Erbakan ve ailesi sistematik olarak Saadet Partisi’nden dışlandı, o yüzden Fatih Erbakan bir parti kurdu. Katılır mısınız bu fikre?

Temel Karamollaoğlu: Ben bu konunun üstüne fazla girmek istemiyorum ama bu ifade yanlış. Bizatihi kendim görüştüm. Ve bunu da istedim, gel beraber çalışalım diye. Bunun ötesinde de bir şey söylemek istemiyorum.

Yani bugün bu bölünmenin başka sebepleri var. O bina Saadet Partisi’nin binasıdır. İşgal ettiler. Kendilerine göre biz Yeniden Refah’ı kurduk diyebilirler; bu boş laftan ibaret. Saadet Partisi Genel Başkanı olarak hayata gözlerini kapadı Erbakan. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Temel Karamollaoğlu Kemal Öztürk’ün sorularını cevapladı.

Neden ayrıldı peki? Niye ayrıldı, parti kurdu o zaman?

Temel Karamollaoğlu: Gidin onlara sorun. Bu konuyu ben toplumla görüşmeyi arzu etmiyorum. 

Bu dedikodu oluyor sadece. Onlar gelecek benim söylediklerime “Doğru değil” diyecek toplum bunla meşgul benim derdim o değil yahu.

Bu memleket elden gidiyor. Ve başka bir şey söyleyeyim Allah rızası için hangi tecrübeyle çıkıyorlar yola? Tecrübe olmadan olmaz. Yani peygamberlerin hepsi çobanlık yapmış. Hiç olmazsa koyun nasıl yönetilir bilir, insanlarla ilgili de bu bir beceri gerektirir.

Babasından dolayı bir bilgisi ve tecrübesi olduğunu düşünmüyorsunuz?

Temel Karamollaoğlu: Olmaz. Peygamberlik de mürşitlik de parti başkanlığı da babadan oğula intikal etmez.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.