Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört HDP’li belediyeye daha kayyum atandı, sayı 20’ye yükseldi

Diyarbakır, Şırnak ve Tunceli’de, valilikler tarafından haklarında açılan soruşturmalar ve davalar gerekçe gösterilerek dört HDP’li belediyeye daha sabah saatlerinde kayyum atandı. Böylelikle 31 Mart’tan bu yana kayyum atanan belediye sayısı 20’ye yükseldi.

Diyarbakır’da sabahın erken saatlerinden itibaren merkez Yenişehir ve Hazro ilçeleri ile Şırnak’ın İdil ve Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar belde belediyeleri polis tarafından ablukaya alındı ve belediyelere giriş çıkış yasaklandı. Polis ablukasından sonra belediyelere kayyum atandığı açıklamaları geldi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, merkez Yenişehir Belediye Eş Başkanı Belgin Diken ve Hazro Belediye Eş Başkanı Ahmet Çevik’in haklarında açılan soruşturma ve davalar gerekçe gösterilerek görevden alındıkları ve yerlerine ilçe kaymakamlarının vekil olarak görevlendirildiği belirtildi. 

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada ise İdil Belediye Eş Başkanı Songül Erden’in hakkındaki soruşturma ve davaların gerekçe gösterilerek görevden alındığı ve yerine ilçe kaymakamının kayyum olarak atandığı bildirildi.

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Eş Başkanı Orhan Çelebi’nin de aynı gerekçelerle görevden atandığı ve yerine Mazgirt İlçe Kaymakamı’nın atandığı belirtildi.

31 Mart seçimlerinden bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da HDP tarafından kazanılan üçü büyükşehir olmak üzere 20 belediyeye kayyum atanmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.