Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venedik’te son 50 yılın en büyük su baskını: Deniz seviyesi 2 metreye yakın yükseldi, iki kişi öldü

İtalya’nın su kanallarıyla ünlü turistik kenti Venedik, birkaç gündür su baskınlarıyla boğuşuyor. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro yüzde 85’i sular altında kalan kentte iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Deniz seviyesi 187 santimetre ile son elli yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Venedik’te en yüksek su seviyesi 1966’da ölçülmüştü. 53 yıl önce su seviyesi tam 198 santimetreye ulaşmıştı. Yerel medya, kentte çok sayıda tarihi bölgenin, evin ve otelin sular altında kaldığını duyurdu.

Belediye Başkanı Brugnaro iki kişinin hayatını kaybettiğini söyledi, ancak bunun nasıl gerçekleştiğinin henüz öğrenilemediğini açıkladı. Brugnaro, kentin sular altında kalmasını iklim değişikliğine bağladı.

Ülkenin güneyindeki Sicilya Adası’nda da pek çok bölgede olumsuz hava koşulları nedeniyle kırmızı alarm verilirken okullar tatil edildi. Kalabriya bölgesinde rüzgarın hızının saatte 113 kilometreyi bulduğu, Bazilikata bölgesindeki Matera kentinde de hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.