Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 22 Kasım’da başlıyor

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl “Adalet” teması ile 9. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Festival, adaletin sadece bir suç ve karşılığında ceza kavramlarından oluşmadığını, tüm toplumu ilgilendiren ve üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu gündemde tutmak, tartışmak, ülkeler arasındaki farklılıkları, sorunları gündeme getirmek, ortak çözümler aramak üzere herkese sesleniyor. Festival, 22–28 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Festival direktörü Bengi Semerci, Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin 9. yılında “Uzun Metraj Film Yarışması” jürisini açıkladı. “Adalet” temalı filmlerin yarışacağı festivalde jüri başkanı Zuhal Olcay olarak belirlendi. Jüride ayrıca Izeda Gradevic, Sahraa Karimi, Onur Saylak ve Ioana Uricaru’nda olacağı belirtildi

Festival 22–28 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. 21 Kasım 2019 Perşembe günü Cemal Reşit Rey’de açılışı yapılacak olan festivalin filmleri, Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City‘s sinemalarında gösterilecek.

Festivalde iki yenilik

Festivale bu yıl iki yenilik geldi. Bu yeniliklerden ilki “Altın Terazi Kısa Film Senaryo Yarışması”. Yarışmanın jürisinde ise Tarık Tufan, Simona Nobile ve Maxine Williamson yer alıyor. “Adalet” temalı 68 senaryo içinden ön jürinin seçtiği 10’u finalde yarışacak ve birinci olan senaryo festivalin sağlayacağı destekle önümüzdeki yıl film olarak gösterilecek.

İkinci yenilik ise film endüstrisinin buluşmasını sağlayan, endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST, “Endüstri Günleri”. 23-25 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştiriecek bu kategoride hızla gelişen endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedefleniyor.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.