Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 764. kez buluştu

Gözaltında kaybedilen yakınları için her hafta toplanan Cumartesi Anneleri, 764’üncü kez bir araya geldi. Galatasaray Meydanı’nın eylemlere yasaklanmasının ardından 701. haftadan beri İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde düzenlenen eylemlerde bu hafta, 16 Kasım 1982’de İstanbul’da gözaltına alınan Mustafa Asım Hayrullahoğlu için adalet istendi. 

Basın açıklamasını bu hafta 1995 yılında gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak okudu. Ocak, Hayrullahoğlu’nun 14 Kasım 1982’de gözaltına alındığını, 16 Kasım 1982’de ise işkenceyle öldürülmüş cansız bedeninin Kasımpaşa Zindan Arkası’ndaki Kimsesizler Mezarlığı’na gömüldüğünü aktardı. Ocak, basın açıklamasını şu sözlerle bitirdi: 

“12 Eylül zihniyeti son buluncaya, Mustafa Asım Hayrullahoğlu için adalet sağlanıncaya kadar bu dava bizim için kapanmayacak!

Mustafa Asım Hayrullahoğlu ve tüm kayıplarımız için adalet istemekten, 65 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından Hayrullahoğlu’nun avukatı Ergin Cinmen’in mektubu, Süleyman Cihan’ın kardeşi Ahmet Cihan tarafından okundu. Cinmen mektubunda, Hayrullahoğlu’nun otopsi raporuna göre vücudunda yüze yakın ekimoz olduğunu, gırtlak kemiğinin kırıldığını, ölüm nedeninin gördüğü yoğun ve geniş travmaların yarattığı böbrek yetmezliği olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.