Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran protestoları – Dr. Gülriz Şen ile söyleşi: “Sokaktakilerin daha çok, yoksullaşan orta sınıf mensupları ile kentli işsizlerden oluştuğunu görüyoruz”

İran’da geçen cuma günü benzin fiyatlarına zam yapılmasıyla başlayan protesto gösterileri, ülkenin pek çok kentinde geniş katılımla hafta sonunda da devam etti. Tahran, Tebriz, Meşhed, Şiraz, İsfahan, Kirmanşah ve Ahvaz dahil 40’ın üzerinde kentte protesto vardı. Bu arada petrol istasyonları ve bankaların kundaklandığı, İran bayraklarının yakıldığı haberleri geldi. Güvenlik güçleri de, daha önceki daha barışçıl protestolarda da görüldüğü üzere protestoları sert yöntemlerle bastırmaya çalışıyor olmalı ki ölüm haberleri de alındı. Protestoların arka planını ve bundan sonrasına ilişkin süreci TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Gülriz Şen ile konuştuk. Şen, İran’da 2017 ve 2018’de yolsuzluğu, yoksulluğu, gelir adaletsizliği ve nepotizmi protesto eden kitlelerin, bir kez daha sokağa indiğini anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.