Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir grup eski Fethullahçıdan imza kampanyası: “Suçsuz olan mağdurları anlamaya çalışın, gönüllerini kazanın, kucak açın”

“KHK ve FETÖ/PDY davaları mağdurlarına dair bir manifesto” başlığı ile Change.org internet sitesi üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı. İmzaya açılan metinde şu ifadeler yer aldı:

“Biz bu manifestoyu imzalayan insanlar olarak Gülen cemaatinin merkezinde (Fethullah Gülen’in liderliğinde) bir “organize suç örgütü” olduğunu görüyoruz. Bu örgüt 15 Temmuz’a karışıp insanların ölümüne sebep oldukları için FETÖ şeklinde de adlandırılmaktadır. Bu örgütten devlet kurumları içerisindeki (özellikle Askeriye, Emniyet, İstihbarat, Adliye’deki) ve 15 Temmuz darbe girişimi ile alakalı suçlarından dolayı hesap sorulmasını istiyoruz.”

Metinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fethullah Gülen hareketi için kullandığı “tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet” sözlerine de atıfta bulunuldu ve “tabandakilerin” kandırıldığı vurgulandı:

“Tevil ve tedbirle eğitilmiş, şefkat tokadıyla korkutulmuş ve ‘altın nesil’ olacakları iddiası ile motive edilmiş bu gençlerin iyi niyetleri, kötü niyetli insanlar tarafından suistimal edildi. FETÖ denilen suç örgütünü bitirmek istiyorsanız lütfen Gülen cemaatini dini bir yapı olarak görün (cemaatinin yakın zamana kadar dini bir yapı olarak görüldüğünü ve Sayın Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere toplumun hemen kesiminden destek gördüğünü unutmayın), dini saikle faaliyet gösterenlere ve KHK’lılara yapılan haksızlıklara son verin. Lütfen KHK mağdurlarını ve FETÖ/PDY davalarındaki suçsuz olan tabandan olan mağdurları artık dinleyin, anlamaya çalışın; mağduriyetlere son verin, hatta gönüllerini kazanın, kucak açın. Onlar devlet yöneticilerinden daha fazla kandırılmış durumdalar, ama tepelerine çöküldüğü için neye uğradıklarını şaşırdılar, çok ama çok zor durumdalar. 15 Temmuz sonrası süreç çok yanlış gitti ve çok uzun sürdü kanaatimizce.

Zaman artık yanlışlıklardan dönmek, adaleti sağlamak, barışmak, diyalog kurmak ve yaralarımızı beraber sarmak zamanıdır. Bu manifestomuzun bir diyalog zeminin açılmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine vesile olmasını diliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.