Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kalp cerrahı Dilek Gürsoy, Alman Tıp Ödülü’nü aldı

Türkiye kökenli yapay kalp cerrahisi uzmanı Dr. Dilek Gürsoy, Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen törende, Alman Tıp Ödülü‘nü aldı. Törende bir konuşma yapan Gürsoy, mutlu ve gururlu olduğunu, ödülün kendisini daha çok cesaretlendirdiğini söyledi. Gürsoy, Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenlilere şöyle seslendi:

“Burada yaşayan tüm anne ve babalara seslenmek istiyorum, çocuklarını desteklesinler. Desteksiz hiçbir şey olmuyor. Burada, Avrupa’da yapay kalp merkezi kurabilirsek özellikle genç kızlarımızı destekleyip benden daha iyi olmalarını sağlamayı amaçlıyorum.”

Avrupa’da yapay kalp ameliyatı yapan ilk kadın

2010’dan bu yana yapay kalp cerrahisi alanında çalışan Gürsoy, ilk yapay kalp ameliyatını 2012’de yaptı. Gürsoy, bu ameliyatı Avrupa’da yapan ilk kadın cerrah oldu. Gürsoy şu an kadar 30 ameliyat gerçekleştirdi. Halen yeni bir yapay kalp projesi üzerinde çalışan Gürsoy, bu yeni kalbin 2023 yılında ilk kez insana takılacağını açıkladı.

Dilek Gürsoy babasını 10 yaşındayken, kalp krizi sonucu kaybetti. Doktor olmasında bu kaybın etkisi büyük. Gürsoy’un ailesi, Almanya’ya 1969 yılında Fatsa’dan gitmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.