Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Weizsäcker’in oğlu öldürüldü

Almanya’nın eski cumhurbaşkanlarından Richard von Weizsäcker’in doktor oğlu, Berlin’de görev yaptığı hastanede bıçaklanarak öldürüldü.

Richard von Weizsäcker’in 59 yaşındaki doktor oğlu Fritz von Weizsäcker, hastanede verdiği bir seminerin ardından 50’li yaşlarda bir kişi tarafından bıçaklandı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan gözaltına alındı. 

Saldırgan gözaltına alınırken.

Saldırı, Berlin’in Charlottenburg ilçesinde, Fritz von Weizsäcker’in çalıştığı Schlosspark Hastanesi’nde yaşandı. Saldırıya engel olmaya çalışan kişiler arasında, o sırada görevde olmayan bir polis memuru da ciddi şekilde yaralandı. Polis memuru, tedavi için başka bir hastaneye nakledildi. 

Eski Cumhurbaşkanı Richard von Weizsäcker

Hayatını kaybeden Fritz von Weizsäcker’in babası Richard von Weizsäcker, 1984-1990 yılları arasında Batı Almanya’nın cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmişti. Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesi sırasında görevde olan Richard von Weizsäcker, 1994’e kadar cumhurbaşkanlığını yürüttü. Eski cumhurbaşkanı, 2015 yılında hayatını kaybetti. 

Kaynak: BBC News

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.