Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hitler’in doğduğu ev karakol olacak

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn, Adolf Hitler’in doğduğu Braunau am Inn kasabasındaki evin karakola dönüştürüleceğini açıkladı. 

AlmanyaAvusturya sınırındaki Braunau am Inn kasabasında bulunan evin neonazilerin kutsallaştırmasından nasıl korunacağı yıllardır tartışılıyordu. Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn, evin artık polisler tarafından kullanılacağını ve bu yolla evin bir daha asla nasyonal sosyalizm döneminin anılarını hatırlatacak bir yer olmayacağı mesajının verileceğini söyledi. 

Binanın yeniden tasarlanması için bu ay Avrupa Birliği’nin birçok yerinden mimarlar davet edilecek. Konunun uzmanları ve devlet görevlilerinden oluşan bir jüri, önümüzdeki yılın ilk yarısında kazanan tasarıma karar verecek. 

1938’de Hitler tarafından Almanya’ya topraklarına katılan Avusturya yönetimleri, Hitler Braunau’da doğmuş olmasına rağmen, yıllardır Avusturya’nın nasyonal sosyalizmin ilk kurbanı olduğunu iddia ediyordu. Fakat son dönemlerdeki hükümetler, Avusturya’nın da nazi döneminin suçlarına iştirak ettiğini ve ülkede Hitler’e çok az bir direnç olduğunu kabul etti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.