Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google, siyasi eğilimlere ilişkin kişisel verilerin reklam amaçlı kullanılmasını engelleyecek

Google, reklam şirketlerinin kullanıcılarının politik görüş ve eğilimlerine yönelik verilere erişimini durdurduğunu açıkladı. Google bu uygulamayı ilk olarak önümüzdeki ay gerçekleştirilecek İngiltere seçimlerinde devreye sokacak. 

Şirketten yapılan açıklamada, seçim reklamlarının hedef kitlesini posta kodu düzeyinde yaş, cinsiyet ve genel konumla sınırlayacağını duyuruldu. Siyasi reklam verenler, yine de belirli bir konuyu okuyan insanlara yönelik reklamlar hazırlayıp paylaşabilecek.

Google uygulamaya İngiltere seçimleri ile başlasa da reklam şirketlerinin siyasi verilere erişim ve bunları kullanmasının engellenmesi tam olarak ABD’de 2020’de düzenlenecek başkanlık seçimlerinde etkili olacak. 

Değişiklikler sonucunda, siyasi kampanyaların reklamlarını televizyona ve Google’ın daha küçük rakiplerine kaydırmasına yol açacağı tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.