Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Isparta Valiliği, Güleda Cankel’in öldürülmesiyle ilgili ihmal iddialarını inceliyor

Isparta Valiliği, Güleda Cankel’in bir dönem birlikte olduğu erkek Zafer Pehlivan tarafından öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiaları üzerine inceleme başlattı. 

Isparta’nın Fatih Mahallesi’ndeki apartta 18 Kasım Pazartesi günü saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü Öğrencisi Güleda Cankel (19), Zafer Pehlivan (19) tarafından öldürüldü. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, Zafer Pehlivan, cinayetten üç saat sonra polis merkezine gidip teslim oldu. Güleda Cankel’in, hayatta kalmak için 17 saat mücadele ettiği ve bu süre içerisinde katil zanlısının elinden üç kere kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Sorgusunun ardından dün Isparta Adliyesi’ne sevk edilen Zafer Pehlivan, nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak Isparta Cezaevi’ne gönderildi. Güleda Cankel ise 20 Kasım 2019 tarihinde Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Başsavcılık soruşturma başlattı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı‘ndan bugün Başsavcı Mustafa Akbulut imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Bazı yazılı ve görsel basında yer alan haberlere istinaden kamuoyunu bilgilendirme zarureti hasıl olmuştur. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık birinci sınıf öğrencisi G.C.’nin 18/11/2019 tarihinde Fatih Mahallesi’nde bir apartta kalmaktayken eski erkek arkadaşı Z.P. tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sonucu soruşturma başlatılmış, şüpheli Z.P. yapılan sorgusu sonucunda 19/11/2019 tarihinde tutuklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. 

Isparta Valiliği ise Güleda Cankel‘in öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiaları üzerine inceleme başlattı. İncelemenin devam ettiği belirtildi.

“Kaçmak istedi. Yakaladım ve tokat attım”

Katil zanlısı Zafer Pehlivan, emniyette verdiği ifadesinde 17 Kasım günü saat 18.00 sıralarında Cankel’in yanına gittiğini ve 18 Kasım’a kadar Güleda Cankel’e aralıklı olarak şiddet uyguladığını anlattı. Cankel’in birkaç defa kaçmak istediğini fakat bunu engellediğini söyleyen Pehlivan, “Bir süre sonra boğazını sıktığım içim hava alamadığını söyledi. Dışarı çıkmak istediğini belirtti. Ben de ‘Kaçmayacaksan çıkarız’ dedim. ‘Kaçmayacağım’ dedi, ancak dışarı çıkınca tekrar kaçmaya başladı. Yakaladım. Apartın önüne geldiğimizde tokat attım, ittirdim. Yere düştü, bağırmaya başladı. Kafasını çarptı” dedi. Cinayet anını da anlatan katil zanlısı, Cankel’in boğazını sıkıp yatağa yatırdığını, ölmediğini görünce de kalbine bıçak sapladığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.