Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en zengin 11. iş insanı Michael Bloomberg: “Donald Trump’ı yenmek ve Amerika’yı yeniden inşa etmek için başkanlığa talibim”

Ve milyarder işadamı Michael Bloomberg de, beklendiği gibi ABD başkanı olmak için Demokrat Parti’den aday adaylığını resmen açıkladı. Eski New York Belediye Başkanı olan 77 yaşındaki Bloomberg, geçen hafta ABD Federal Seçim Komisyonu’na kaydını yaptırarak, aday adaylığının ilk aşamasını tamamlamıştı.

Bloomberg Twitter’dan yaptığı duyuruda, “Donald Trump’ı yenmek ve Amerika’yı yeniden inşa etmek için başkanlığa talibim. İş dünyasındaki, kamu yönetimindeki ve hayırseverlikteki özgün deneyim setimin kazanmamı ve liderlik etmemi sağlayacağına inanıyorum” dedi.

https://twitter.com/MikeBloomberg/status/1198620233994526722?s=20

Demokratik Parti’de, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı ABD Başkanı Donald Trump’ın karşısında yarışmak için adaylığı devam eden, Bloomberg dışında, halihazırda 17 kişi bulunuyor. Bu isimler arasında, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden anketlere göre Demokratik Parti’nin başkan adaylığı yarışını sol kanatta yer alan Elizabeth Warren ve Bernie Sanders’ın önünde götürüyor. Ilımlı olarak gösterilen Pete Buttigieg ise yarışta dördüncü sırada yer alıyor.

Başkan Trump’ın azil soruşturması, Joe Biden’ı itibarsızlaştırmak için Ukrayna yönetimine Biden ailesi aleyhinde soruşturma açmaları için baskı yaptığına dair tanıklıklar üzerine açılmıştı.

Üç dönem New York belediye başkanlığı yaptı

Eski bankacı, Bloomberg Eski bir bankacı olan Michael Bloomberg, ekonomi ve finans ağırlıklı haberler yapan medya kuruluşu Bloomberg’in kurucusu. 2001 yılında siyasete girme kararı alan ve Demokrat Partili olarak bilinen Bloomberg, o sene New York belediye başkanlığı için adaylığını Cumhuriyetçi Parti’den koymuştu. 2002 yılında belediye başkanlığı koltuğuna oturan milyarder iş insanı, ikinci dönem seçime bağımsız aday olarak girip kazandı. 2012’ye kadar üç dönem New York belediye başkanlığı görevini yürüten Bloomberg, bireysel silahlanmanın daha sıkı kontrol edilmesini, iklim değişikliğiyle mücadele için de önlemler alınmasını istiyor.

Forbes dergisi geçen yıl Bloomberg’i, 50 milyar dolar net varlığıyla dünyanın en zengin 11. kişisi olarak lanse etmişti. Aynı listede Donald Trump ise, 3 milyar doları aşkın geliriyle 259. sırada yer almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.