Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlara Taksim’de polis şiddeti

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar her yıl olduğu gibi Taksim Tünel Meydanı’nda buluştu. İstanbul Barosu’na kadar yürüyen kadınlar, eylemin sonunda polis şiddetine maruz kaldı.

Beyoğlu Kaymakamlığı önceki gün yürüyüşün yasaklandığını duyurmuştu fakat 25 Kasım günü öğlen saatlerinde yürüyüşe Tünel Meydanı‘ndan İstanbul Barosu‘na kadar izin verildiği duyuruldu. İstanbul Barosu’na kadar yürüyen kadınlar, eylemi sürdürmek istedi. Polis, plastik mermi ve biber gazıyla kadınlara müdahalede bulundu.

Eylemciler, kadına yönelik şiddeti sloganlarla ve şarkılarla protesto ederken polis şiddetine maruz kaldı. Müdahalenin ardından alanı hemen terk etmeyen kadınlar, “Sokaklar bizim” diye slogan atmaya devam etti.

Saat 19.00’da alanda toplanan kadınlar, “Savaşa şiddete son”, “İstanbul sözleşmesini uygula”, “Erkek şiddetine son” yazan dövizler taşıdı.

Ayrıca, bugüne kadar erkek şiddeti yüzünden yaşamını yitiren kadınların isimlerinin yazdığı dövizler taşındı.

Eylemciler, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Sokakları terk etmiyoruz” ve “İsyandayız” gibi sloganlar attı.

Gösterinin videosunu izlemek için tıklayınız.

Katkıda bulunanlar: Betül Başak, Büşra Uygun, Gamze Elvan, Hazar Dost

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.