Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esenyurtlu kadınlar futbolla “Kadına değil şiddete el kaldır!” dedi

Edanur Tanış – Hazar Dost

Esenyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlar ile 3. ligde oynayan Esenyurt Kartal Spor’un kadın futbolcuları “Kadına değil şiddete el kaldır!” sloganıyla erkek şiddetine dikkat çekmek için yeşil sahalarda buluştu.  

Aralarında kadın muhtarların ve gazetecilerin de bulunduğu Esenyurt Kent Konseyi üyesi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne dikkat çekmek için, 23 Kasım Cumartesi günü, Esenyurt Turgut Özal Stadyumu’nda Esenyurt Kartal Spor Kadın Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi.

“Kadına değil şiddete el kaldır!”

Esenyurt Kartal Spor, Kent Meclisi üyesi kadınları 3-0 mağlup ederken kadınlar sahadan ve stadyumdan “Erkek şiddetine hayır” mesajı verdi. “Kadına değil şiddete el kaldır!” sloganıyla düzenlenen etkinliğin sonunda muhtar ve Kent Meclisi üyesi kadınlar şiddeti asla kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Muhtarı Gülşah Güler, “Bugün kadına şiddete dikkat çekmek için maç yaptık. Umarım bu şiddet sona erdikten sonra maçlarımızı sadece eğlence için yaparız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.